olv
Voor onze leerlingen, ouders en personeel is afgeschermde informatie beschikbaar.
Klik hier om in te loggen.
OLV-uren

Na de brugklas komen onze leerlingen in 2 havo, atheneum of gymnasium. Ze krijgen nieuwe vakken zoals Duits en natuurkunde. Naast de gewone vakken krijgen de leerlingen ook nog bijzondere vakken. Dat zijn de "OLV-uren". Ook in het derde leerjaar volgen de leerlingen OLV-uren.

Iedere week volgen de leerlingen twee lesuren OLV-uren op dinsdag- of donderdagmiddag, elk jaar twee verschillende vakken. Aan het eind van de derde klas zijn er vier vakken gevolgd. Wij hopen dat onze leerlingen met het aanbod van deze vakken ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

De leerlingen uit de stroom OLV-3D volgen geen OLV-uren; zij hebben hun eigen speciale vakken - arts, science en humanics - waaruit ze in de derde klas deels hun eigen keuze kunnen maken.

 

Het vakkenaanbod bestaat uit 21 vakken, die verdeeld zijn over de drie categorieën “hoofd”, “hart” en “handen”. Over ieder vak is meer informatie te vinden in de interactieve PowerPointpresentatie die je terugvindt in de algemene studiewijzer van jouw jaarlaag in Magister.